Dutch Coffee Academy

Dutch Coffee Academy is ontstaan doordat een aantal barista’s kennis wilde delen om zo koffie (vooral in de horeca) naar een hoger niveau te brengen. Een barista is een expert op het gebied van koffie, een gastheer pur sang. Hiervoor zijn kennis en vaardigheden nodig die de overkoepelende organisatie ( Specialty Coffee Association ) heeft gebundeld in een uitgebreid diploma systeem.

Naast de professionals in de horeca is de thuisbarista een belangrijke doelgroep van de Dutch Coffee Academy. Steeds meer mensen hebben een espressomachine thuis en /of bestellen speciale bonen die ze lekker vinden. Kijkje in de keuken van het barista vak ? Onze trainers begeleiden proefsessies en brengen op een enthousiaste manier de basis beginselen van het barista vak bij.

Particulieren kunnen bij ons in de trainingsruimte in Maarssen ook een workshop volgen. Gebruik je onze professionele espressomachines of neem je liever je eigen machine ( in overleg ) mee? Ligt je interesse meer bij de verschillende smaken en aroma’s van koffie of juist in het schenken van mooie figuren in de cappuccino of lattes?

Heb je vragen of interesse in de mogelijkheden neem dan contact met ons op. http://www.dutchcoffeeacademy.nl

Naar boven